Svet
10 ogledov

Ostrostrelec ogroža marince

Agenti FBI so se spustili v lov na oboroženega napadalca, ki naj bi bil odgovore Žurnal24 main
Agenti ameriškega preiskovalnega urada so se spustili v lov na oboroženega napadalca, ki naj bi bil odgovoren za številna streljanja v okolici Washingtona. Dejstvo je, da strelec napada le vojaško osebje.

Prvi napad se je zgodil že v sredini oktobra, do danes pa naj bi ostrostrelec napadel še štirikrat. Na srečo niti v enem od incidentov ni bilo smrtnih žrtev. Preiskovalci ameriškega preiskovalnega urada FBI predpostavljajo, da se strelec namerno izogiba ubijanju, kar delno pripisujejo tudi dejstvu, da napada le ponoči in v zgodnjih jutranjih urah.

Prvi cilj neznanega strelca je bil državni muzej marincev, na katerega se je napadalec znesel z rafalom. Le nekaj dni zatem je sedem nabojev izstrelil na Pentagon, kasneje istega dne pa je bil napaden tudi center za rekrutiranje marincev. Dejstvo je, da so se vsi incidenti zgodili na vojaških lokacijah, trikrat pa je neznani ostrostrelec streljal na zgradbe povezane z ameriškimi marinci.

Napadalec nekdanji marinec?
Agenti FBI na podlagi zadnjih izsledkov predpostavljajo, da je napadalec nekdanji marinec, vendar pa ostajajo njegovi motivi zaviti v popolno skrivnost.

"Želimo si, da bi napadalec stopil v kontakt z nami, saj bi tako razumeli njegovo namero, posledično pa bi tudi veliko lažje našli rešitev. Prepričani smo, da je napadalec trenutno pod velikim stresom, česar pa streljanje na vojaške objekte ne bo spremenilo. Na ta način le ogroža človeška življenja,“ se glasi sporočilo, ki ga je novinarjem predal John Perren, pomočnik direktorja preiskovalne agencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.