Svet
9 ogledov

Otresla cigareto in dobila kazen

Sheila še dodaja, da je bila zaradi kazni tako prizadeta, da je doma doživela na Žurnal24 main
Starejši vdovi so pristojne oblasti zaradi tega, ker je na pločnik otresla cigaretni pepel, zagrozile z globo v višini tri tisoč evrov.

70-letna Sheila Martin iz britanskega mesta Oldbury je med čakanjem avtobusa mirno kadila cigareto. V določenem trenutku je na pločnik otresla cigaretni pepel, kaj je zagledalo ostro oko mestnega redarja, ki ji je zaradi onesnaževanja napisal kazen v višini 90 evrov.

Obubožana ženska je zavrnila plačilo kazni, ker pa je zamudila rok plačila predpisanih sedmih dni, ji zdaj grozi plačilo globe v višini tri tisoč evrov. "Še vedno ne morem verjeti, kaj se mi je zgodilo. Mirno sem uživala v kajenju cigarete, nakar se je iz nič pojavil policist in me obtožil onesnaževanja. Le cigareto sem kadila. To je ena izmed redkih stvari, ki si jih sploh še lahko privoščim,“ je zatrdila obupana meščanka.

Zaradi kazni omedlela
Sheila še dodaja, da je bila zaradi kazni tako prizadeta, da je doma doživela napad astme, nato je omedlela. "Vedno sem spoštovala zakon in prav zaradi tega je bila neverjetna kazen šok," zatrjuje.

Na mestnem svetu so za medije zatrdili, da njihovi redarji za tovrstne dogodke ne pišejo kazni. "Po navadi se kaznuje posameznike, ki na pločnik odvržejo cigaretni ogorek, saj se ta po okoljskem aktu klasificira kot odpadek. Stroge ukrepe smo sprejeli zaradi meščanov, ki so želeli čistejše ulice," je dejal njihov tiskovni predstavnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.