Svet
3 ogledov

Otroci brez skrbi do prvih korakov

Otroška hoduljica ni le koristen, temveč je lahko tudi nevaren otroški pripomoče Žurnal24 main
Zaradi nesreč s hojcami v EU in ZDA vsako leto zdravijo na tisoče otrok, mnoge tudi s hudimi poškodbami. Nevarnim otroškim hojcam naj bi z novimi evropskimi standardi odklenkalo.

Rezultati raziskave britanskega sklada za preprečevanje otroških nezgod kažejo, da se več otrok poškoduje z otroškimi hojcami kot s kakršnimkoli drugim otroškim izdelkom. Nezgode z otroškimi hojcami, kot sta prevrnitev ali padec po stopnicah, so lahko zelo resne, saj večinoma povzročijo tudi poškodbe glave.

V veljavo je zato stopil evropski varnostni standard za otroške hojce, ki ga je sprejela Evropska komisija in s katerim naj bi preprečili nezgode med otroki. Standard EU uvaja zahtevo za preizkuse stabilnosti med proizvodnjo otroških hojc ter določa, da mora biti oblika hojc takšna, da zmanjšuje tveganje poškodb.

Po besedah evropske komisarke za varstvo potrošnikov Meglene Kuneve bo standard pomagal pri zagotavljanju varnosti najmlajših in najranljivejših državljanov EU. "Dodatna previdnost pri izdelavi otroških izdelkov je ključnega pomena, četudi je najboljša varnost otrok nadzor staršev ali drugih odraslih," je dodala komisarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.