Svet
2 ogledov

Otroci žrtve izraelskega napada

Najnovejši izraelski letalski napad na Gazo je povzročil smrt 25 Palestincev; me Žurnal24 main
Po dolgo trajajočem relativnem zatišju je izraelsko-palestinski konflikt spet zahteval smrtne žrtve. Izraelski letalski napad na Gazo je zahteval življenja štirih otrok.

Izraelska letala so danes izvedla letalski napad na sever palestinske enklave Gaze, kjer naj bi aktivisti skrajnega palestinskega gibanja Hamas imeli bazo, s katere so izvedli že več raketnih napadov na Izrael. Izraelski napad je bil povračilo za Hamasov raketni napad na Izrael v sredo, ki je zahteval življenje izraelskega državljana.

Nove žrtve v nemirni Palestini
Po najnovejših poročilih iz Gaze so izstrelki izraelskih letal ubili štiri palestinske otroke, stare manj kot 12 let, ki so se igrali v nekem begunskem taborišču na severu Gaze. Poleg teh otrok je v izraelskem raketiranju umrlo še 21 drugih Palestincev.

Izraelski premier Ehud Olmert je že v sredo izjavil, da bodo "teroristi za raketiranje Izraela plačali visoko ceno". Da se mora Hamasovo raketiranje končati, je dejala tudi ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice, ki bo sicer prihodnji teden obiskala tako Izrael kot Palestino.

Generalni sekretar OZN Ban Ki Mun pa je izrazil zaskrbljenost nad najnovejšim izbruhom nasilja na Bližnjem vzhodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.