Svet
2386 ogledov

Otrok rojen štiri leta po smrti svojih staršev

Dojenček Profimedias
Otroka je štiri leta po smrti njegovih staršev donosila nadomestna mati.

Starša na Kitajskem sta pred smrtjo s pomočjo postopkov za umetno oploditev zamrznila več oplojenih jajčec. Ko sta oba izgubila življenje v prometni nesreči, so se njuni starši podali v pravni boj, da bi jim država dovolila skrbništvo nad zamrznjenimi zarodki.

To jim je naposled uspelo, deček, njihov vnuk, se je nadomestni materi iz Laosa rodil decembra, so ta teden poročali kitajski mediji, ki jih povzema BBC.

Starši so po nesreči bili dolgotrajne bitke na sodiščih, saj do današnjega dne takšnega primera še ni bilo. Medtem so bili zamrznjeni embriji varno shranjeni v bolnišnici v mestu Nanjing na minus 196 stopinjah.  

Video Vizita za živali Veliko presenečenje: V domu za ostarele dobili dvojčka

Ko so starši pokojnega para dobili pravno pravico do zamrznjenih oplojenih jajčec svojih dveh otrok, je prišlo do druge težave. Na Kitajskem ni dovoljeno nadomestno starševstvo, zato so - spet po pravni bitki - oplojena jajčeca odpeljali v Laos, kjer so se tudi odločili za nadomestno mati.

Težava je bila tudi s prevozom, saj nobena kitajska letalska družba ni želela imeti opravka s primerom, zato so ustekleničena oplojena jajčeca v Laos odpeljali z avtom.

Decembra lani je nadomestna mama povila zdravega dečka, ki so ga poimenovali Tiantian. Rodila ga je na Kitajskem, kamor je v izogib morebitnim novim pravnim zapletom odpotovala kot turistka; stari starši so želeli, da je njihov vnuk Kitajec in ne otrok z laoškim državljanstvom.

Otrok je zdrav, še poročajo kitajski mediji.

Zdravje Rodila po naravni poti spočete peterčke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:19 13.april 2018.

    Trgovina z ljudmi in deli ljudi kot pozitivna novica?