Svet
18208 ogledov

Dojenčka v lupinici so pozabili v avtu, v vozičku so imeli psa

Reševanje otroka iz avta Vatrogasci Umag
"Lahko si predstavljate, v kakšnem stanju je bil otrok," so po reševalni akciji dejali gasilci, ki so otroka rešili iz avta.

"Nimamo besed, s katerimi bi lahko opisali intervencijo. To ni telefon, ki ga pozabiš v avtu," je po posredovanju za hrvaške medije povedal predstavnik gasilcev iz Umaga Bojan Štokovac.

Včeraj so iz avta rešili otroka, ki so ga starši v avtu samega pustili skoraj 45 minut. Starši so k avtu prišli, ko so gasilci otroka že rešili iz vroče pločevine, s seboj pa so v vozičku imeli psa.

V sredo nekaj pred 13.00 so umaški gasilci prejeli obvestilo policistov, da je v enem od parkiranih avtov otrok. "Na kraj smo poslali dva gasilca, ki sta takoj razbila steklo in rešila otroka, ki ni bil v dobrem stanju, ter počakala na prihod reševalcev," je povedal Štokovac.

Na srečo je z otrokom vse v redu, preventivno pa so ga na podroben pregled prepeljali v Izolo.

"Gotovo se sprašujete, kje so bili starši. Tudi mi smo se. Po tem, ko smo otroka rešili iz avta, so se pojavili z vozičkom. V njem pa so vozili – ne boste verjeli – svojega psa," so na Facebooku zapisali gasilci.

"Naši fantje se s starši niso veliko pogovarjali, saj je kmalu prišla policija. Je pa bilo v avtu gotovo 50 stopinj, otrok pa je bil v njem okoli 45 minut. Lahko si predstavljate, v kakšnem stanju je bil," je še povedal Štokovac.

Šlo naj bi za nemško družino, policija pa jih bo ovadila zaradi kršenja otrokovih pravic, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora.

Po podatkih hrvaških medijev naj bi starši policiji dejali, da so otroka v avtu pozabili.

Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:05 09.junij 2022.

    Saj vam pravim, svet je v moralni kriti in iz te se bomo najtežje izvili.

  • miha.z 20:18 09.junij 2022.

    Važn, da psa niso pozabil, budale!

  • klemenmo 14:06 09.junij 2022.

    zakaj pa v Izolo, če je bil dogodek v Umagu(Hrvaška) ? Saj niso posredovali slovenski gasilci...