Svet
5663 ogledov

Otroka sta morala dati v zamrzovalnik

nosečnica nosečnost Shutterstock
Mrtvega otroka so jima dali v škatli, ki sta jo morala odnesti nazaj v domovino.

Ko sta irska zakonca Amy Callahan in Conor Upton izvedela za diagnozo njune nerojene hčerke, se jima je podrl svet. Zdravniki so jima namreč povedali, da ima njun otrok hudo možgansko okvaro, zaradi katere bo najverjetneje umrl v maternici. 

Par je bil postavljen pred težko odločitev. Naposled sta se odločila za prekinitev nosečnosti, sta povedala za Sky news. Ker je na Irskem splav prepovedan - o spremembi zakonodaje glede splava bodo odločali v petek - ju je zdravnik napotil v Liverpool v Veliko Britanijo.

V Liverpoolu so opravili postopek in jima ob odpustu iz bolnišnice dali škatlo, v kateri je bil otrok. "Bila sva v hotelu na letališču in naslednji dan sva vzela škatlo ter odletela proti domu," je povedala Amy. "To je najbolj grozen trenutek. Otrokovo telo sva morala dati skozi rentgen. Amy se je obrnila proti meni in me vprašal, kaj se bo zgodilo, če nama ukažejo odpreti škatlo," je dodal Conor. 

Ko sta prišla domov, nista vedela, kaj narediti s trupelcem. Nihče jima ni povedal, kaj narediti, ko bosta prišla domov. Hčerkino truplo sta dala v zamrzovalnik in začela raziskovati, kakšne so njune možnosti. 

"Nobena situacija ni ustrezala najini. Imela sva majhno škatlo in nisva vedela, kaj naj narediva. Na koncu sva se odločila, da bova naredila tako, kot se nama zdi prav. Usedla sva se v avto in se odpeljala na kraj, ki nama je resnično všeč, kjer je mir in Nico tam pokopala," je povedal Conor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.