Slovenija > Črna kronika
260 ogledov

Otrokom je pela in pripovedovala zgodbe

elizabeth_fritzl Žurnal24 main
Elizabeth Fritzl, ki jo je oče v kleti držal zaprto 24 let, je prvič spregovorila o posilstvih in grozodejstvih, ki jih je doživela v času ujetništva.

42-letna Elizabeth Fritzl je preiskovalni sodnici Andrei Humer v intervjuju, katerega izseke je objavil britanski The Sun, povedala, da jo je oče posiljeval trikrat na teden. Če v seks ni privolila, je trpinčil njene otroke in ji grozil, da jih bo pustil umreti v kleti. " Bil je zelo brutalen," je po navedbah časnika povedala Elizabeth. "Velikokrat je dejal, da tu spodaj nimamo možnosti za preživetje. Rekel je, da lahko zaklene vrata, kadarkoli se mu zljubi,“ je razložila sodnici in na vprašanje, ali je grožnje vzela resno, povedala: " Da."

Elisabeth je še dejala, da se je oče grobo izražal in da je žalil njo in otroke. "Ko je z žaljivkami napadel otroke, so se skrili in se mu umaknili s poti. Zadrl se je: " Utihnite in izginite mi izpred oči.“ Če tega niso storili, je postal nasilen. Z leti, ko so otroci odraščali, jih je vedno bolj nadzoroval, saj ni hotel, da bi imeli svojo voljo. " Ko je med kosilom sedel z nami za mizo in je eden izmed otrok narobe držal nož ali ni hotel jesti, je postal verbalno nasilen," je povedala. " Takšen je postal tudi, če nisi hodil tako, kot je on želel," je dejala Elisabeth, ki je svojim otrokom sicer poskušala nuditi čim bolj normalno življenje. Ko očeta ni bilo, jim je pela pesmice in pripovedovala zgodbe. " Ko je odšel, smo živeli svoje življenje," je dejala: " Ko ga ni bilo, je bilo vse tiho. Bil je resnično vsemogočen."

V incestnem razmerju se je Fritzlu rodilo šest otrok, od teh so trije odraščali v kleti skupaj z materjo, trije pa so otroška leta preživljali s Fritzlom in njegovo ženo. Potem ko je aprila grozljiva zgodba po hudi bolezni ene od Fritzlovih hčera prišla v javnost, je vseh šest otrok skupaj z materjo živelo v psihiatrični oskrbi bolnišnice v avstrijskem Amstettnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.