Svet
18 ogledov

"Otroku kupijo iPhone, meni pa dajo le 2,5 evra"

duhovnik Shutterstock
Hrvaški župnik je glasno povedal, da so darovi faranov, manjši od šest evrov, žalitev.

Ivica Puškadija je na nedavni nedeljski maši svojim faranom povedal, kaj si misli o njihovih darovih župniji in dodal, naj nikar ne podcenjujejo župnika, če imajo dovolj denarja za druge. "To je prava sramota. Otroku kupijo novi iPhone, meni pa dajo le 2,5 evra. Obiskujem nekatere družine, kjer iz mene delajo bedaka. Župnik nima druge plače, živi le od prispevkov faranov. Od revnih ljudi nisem vzel nič, če pa si v celem letu nisem zaslužil več kot šest evrov, je to sramota," je povedal za spletni portal eMedjimurje in dodal: "Imena tistih, ki so mi dali manj kot šest evrov, sem si zapisal. Če me ne potrebujejo, naj mi ne odpirajo vrat."

Župnik je ob tem še razočaran dejal, da prispevke večinoma porabi za kritje stroškov in dobrodelnost. Prav zato se mu tako skromni darovi zdijo odločno premalo.

Komentarjev 13
  • feferon 10:29 16.januar 2013.

    Gospod župnik! Kaj je načelo vaše cerkve? Tako kot mnogi ste pozabili, da Kristus ni bil profitna firma tako kot danes....

  • Mani 07:03 16.januar 2013.

    Osebno nimam nič proti veri in verujočim, ne vem pa kdo in zakaj potrebuje to pokvarjeno, nemoralno, zajedalsko in cinično RKC. Samo denar in oblast jih zanima, zato pa potrebujejo svoje ovčice. Z zakonom jih ONEMOGOČIT!!!!

  • povejmi 06:43 16.januar 2013.

    bravo zic! =)