Svet
8 ogledov

Ovaduha FBI anarhiste prepričala v večji podvig

FBI, anarhisi, cleveland, Brandon Baxter, Anthony Hayne
1/3
Reuters
FBI je aretirala anarhiste, ki so načrtovali napade na finančne ustanove v Clevelandu in razstrelitev mostu južno od mesta.

Tolpo anarhistov, ki jih je ameriška zvezna policija FBI spremljala od oktobra lani, je vodil 26-letni Douglas Wright, ki je skupaj s tovariši razmišljal tudi o najemanju brezdomcev za napade na simbole finančnih ustanov. Njihovi naklepi so bili večinoma bolj nagajive narave, saj so želeli na primer krasti table bank in metati dimne bombe na most v Clevelandu.

Informatorja sta anarhiste prepričala v večji podvig

Zadeve so postale bolj resne, ko sta jih policijska informatorja, ki sta pridno snemala vsa načrtovanja napadov, napeljala k bolj ambicioznim načrtom. Predlagala sta bombni napad z vojaškim eksplozivom C-4 na most čez reko Cuyahogo južno od Clevelanda in fantje so se ujeli na limanice, zaradi česar jim sedaj grozijo dolgoletne zaporne kazni, čeprav ameriški mediji o obtožbah za terorizem ne poročajo.

Ko so se odpravili po eksploziv, ki sta ga domnevno priskrbela informatorja, so jih ujeli in vrgli v ječo. Obtoženi so zarote za napade z eksplozivom in oviranja trgovine med zveznimi državami. Prepričani so bili, da bi bil uničen most velik udarec za finančne mogotce, malce manj pa o tem, da bi prizadeli navadne Američane oziroma "99 odstotkov" tistih, za katere so se želeli bojevati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.