Svet
18 ogledov

"Ozdravil vas bo bog"

Hiv Shutterstock
Najmanj šest oseb, okuženih z virusom hiv, umrlo, ker so jim v cerkvi rekli, naj prenehajo jemati zdravila, saj jih bo ozdravil bog.

Da zdravila niso potrebna, so svoje bolne vernike prepričevali v evangeličanski cerkvi v Londonu, Manchesterju, Birminghamu in Glasgowu. Njihovo početje, ki je vodilo v smrt najmanj šestih okuženih s hivom, so razkrili novinarji Sky Newsa.

Poslabšanje je dober znak

Duhovniki so vernike prepričevali, da je povsem varno opustiti jemanje zdravil. Kot del zdravljenja, ki so ga izvajali v cerkvah, so obraze okuženih poškropili z vodo. S tem naj bi tudi izgnali hudiča iz njih.

Ena od duhovnic, Rachel Holmes, je novinarjem zatrdila, da je njihova uspešnost zdravljenja 100-odstotna. „Če se simptomi, kot sta bruhanje in diareja, nadaljujejo, je to znak, da virus zapušča telo,“ jih je prepričevala.

Oblasti so že sprožile preiskavo. Organizacije, ki se ukvarjajo s problemom hiva in aidsa, pa so nad početjem cerkve zgrožene. Prenehanje jemanja zdravil ne le da poslabša zdravstveno stanje, hkrati tudi poveča možnost prenosa virusa.


Komentarjev 1
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 23:05 26.november 2011.

    Evo to so pravi verniki!! Ne pa taki pezdeti kot so pri nas, ko gredo h masi in sinfajo visoke davke, potem pa gredo vseeno k zdravniku! Naj jih bog ozdravi!