Svet
778 ogledov

Pacientko neupravičeno poslala na operacijo in kemoterapijo

Operacija Profimedias
Zdravnico iz Bihaća v Bosni in Hercegovini Nikolino Balaban je včeraj prijela policija; sumijo jo, da je storila kaznivo dejanje, ker je svojo pacientko brez potrebe poslala na kirurški poseg, nato pa še na kemoterapijo. Ženska ni imela maligne bolezni, poročajo lokalni mediji.

Zdravnica Nikolina Balaban, vodja oddelka za patologijo, zaposlena v bolnišnici Irfan Ljubijankić; po odredbi tožilstva jo je včeraj prijela policija, so potrdili z bihaške policije. Tožilstvo meni, da je odgovorna za hudo kaznivo dejanje zoper zdravje ljudi oziroma za nevestno zdravljenje.

Zdravnica naj bi bila odgovorna za niz spornih primerov zdravljenja; zadnjega so zabeležili marca letos, ko je 32-letni Armini Rekić iz Bihača povsem napačno diagnosticirala naprednega raka na maternici.

Na podlagi napačne diagnoze so 32-letnici odstranili maternico in jajčnike, po operaciji pa je bila deležna še kemoterapije. Naknadna patohistološka analiza odstranjenega tkiva, ki je bila opravljena v Sarajevu, je vendarle pokazala, da ženska sploh ni imela malignega tumorja.

Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini naj bi bil žalosten primer ženske le eden izmed desetih, pri katerih so benigne tvorbe tretirali kot maligne.

Zdravnica je v policijskem pridržanju, sodnik bo odločil, ali bo v priporu počakala tudi na sojenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Božidar Dinič 15:31 08.april 2017.

    menda bo spet hišnik žrtva kot pri nas za en đir s helikopterjem nad bejlo ljubljano

  • moder 12:49 08.april 2017.

    vzel si mi besede iz testature :D

  • Božidar Dinič 10:23 08.april 2017.

    bravo bosanski policaji ,pridite kdaj še k nam