Svet
6 ogledov

Padec Grčije "preboj frontne črte"

Ruski premier Vladimir Putin in finančni minister Aleksej Kudrin. EPA
Rešitev Grčije pred bankrotom bi se državam evroobmočja splačala in bi zmanjšala strah pred podobnim scenarijem v Španiji in Italiji. To meni ruski finančni minister Aleksej Kudrin.

"Tveganje za svetovno gospodarstvo bi se dramatično povečalo, prav tako obresti na Italijanski in Španski dolg. To bi jima otežilo servisiranje dolga," je povedal Kudrin. "Je kot prva bojna linija: še tako ozek preboj fronte oslabi celotno vojsko in sovražnika pripelje do zaledja," je povedal Kudrin.

"Bolje bi bilo, da se Grčijo reši," je na zasedanju Mednarodnega denarnega sklada v Washingtonu evropske kolege pozval ruski zunanji minister.

Evropsko finančno ministrstvo ali povečanje sklada

Finančnik George Soros pa je včeraj ocenil, da da bi morala Evropa dobiti svoje skupno finančno ministrstvo, ker mehanizem za ohranjanje stabilnosti evra (EFSF) ni dovolj močan, saj nima pooblastil za porabo denarja. Guverner kanadske centralne banke Mark Carney pa meni, da bi morali EFSF iz 440 milijard povečati na okrog 1.000 milijard evrov.

Evropska kriza močno vpliva na ameriške borze, kjer je Wall Street pretekli teden doživel najslabši teden od oktobra 2008, poroča STA.

Komentarjev 4
  • Vera 11:23 25.september 2011.

    Ha,ha. Komentar za dol past. Pa tudi križarjev.

  • privat 09:36 25.september 2011.

    kam smo padli..da nam rusi prodajejo bankrot ...oni pa se bogatijo! Kdo ni zmožen biti v Eu ga mora eu sama odjaviti iz eu-ja!

  • privat 09:16 25.september 2011.

    ko je..be grke in ruse...naj sami poskrbijo za svojo izmišljeno prvo črto fronte...al pa naj se pridružijo svoji materi rusiji z srbijo¨!