Svet
26 ogledov

Padla in spregledala po dvajsetih letih slepote

Mary Ann Franco wpbf news/youtube
Čudežna ozdravitev Mary Ann Franco bega zdravnike.

70-letnica je izgubila vid leta 1993, potem ko si je v hudi prometni nesreči poškodovala hrbtenico. Zdaj je na svojem domu v Floridi padla in se udarila v glavo, sledila je operacija in Mary Ann Franco zdaj spet vidi.

"Bila sem popolnoma slepa, videla sem samo temo," je povedala za Independent. "V dnevni sobi sem šla proti vratom, spotaknila sem se ob ploščico in spodneslo me je. Z zadnjim delom glave sem udarila ob tla in še ob nekaj, najbrž ob kamin," pripoveduje o nesreči, ki ji je prinesla srečo. 
Padla je že avgusta lani, potem pa je morala do operacije pred nekaj tedni nositi ovratnico. Ko se je po štiriurni operaciji zbudila iz narkoze, je ugotovila, da vidi. 

Ni ji bilo takoj jasno, da vidi

"Pogledala sem proti vznožju postelje in rekla: 'Hej, gospa v vijočilnem, daj mi nekaj proti bolečinam!' Zelo me je bolelo, zato nisem bila prijazna, sicer sem vedno," pravi. "Nečakinja me je vprašala, kaj sem rekla, in takrat sem se zavedela, da vidim! Bilo je čudovito, bila sem najsrečnejša ženska na svetu," pravi. 

Nevrokirurg John Afshar, ki jo je operiral, je za ABC News dejal, da gre za čudež. "Nobene znanstvene razlage nimam za to, kar se je zgodilo," je povedal. Čeprav nima razlage, pa ima teorijo, in sicer, da je bila v nesreči poškodovana arterija, zaradi česar je bil omejen dovod krvi v del možganov, ki nadzoruje vid. To bi morda lahko povzročilo slepoto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • blueone 23:15 07.maj 2016.

    Zelo lepo, ta padec je pa veliko veselja prinesel