Svet
19 ogledov

Pakistan: počasni cunami

Pakistan, poplave, ljudje, hrana
1/7
Žurnal24 main
"Poplave v Pakistanu so že do zdaj zahtevale več žrtev, kot so jih skupno zahtevali cunami v Indijskem oceanu, potres na Haitiju in potres v Pakistanu leta 2005," opozarja Clintonova.

"Ne želim miloščine. Lahko delam. Mi lahko, prosim, pomagate najti delo, bil bi zelo vesel?" pravi učitelj Mohamed Ajub. Njegova družina je le nekaj minut po tem, ko je glas iz mošeje naznanil, da proti njihovi vasi dere voda, izgubila vse.

V Pakistanu je domove je izgubilo že štiri milijone ljudi, na tak ali drugačen način je prizadeta kar petina Pakistancev in številka bo še večja, saj se obetajo nove poplave, poročajo svetovni mediji. Prizori so spodbudili države, da so na izredni seji generalne skupščine Združenih narodov segle globlje v žep. Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun je poplave označil za "cunami v počasnem posnetku".

Cilj Združenih narodov je zbrati skoraj 354 milijonov evrov, ZDA bodo prispevale skoraj polovico, je napovedala ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton. Pakistanski zunanji minister Šah Mahmud Kureši pravi, da so mu zagotovili, da bodo to vsoto dosegli z lahkoto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.