Svet
9 ogledov

Pakistan: V samomorilskem napadu vsaj 15 mrtvih

Samomorilski napad v Pakistanu EPA
Sredi pogrebnega sprevoda blizu mesta Pešavar na severozahodu Pakistana se je danes razstrelil samomorilski napadalec, pri čemer je bilo ubitih najmanj 15 ljudi, 37 pa jih je bilo ranjenih.

Po mnenju policije bi lahko bil tarča napada predsednik lokalnega parlamenta Kuš Dil Kan, ki je glasen nasprotnik talibanov. Omenjeni politik, ki pripada sekularni Narodni stranki Avami in je na seznamu talibanskih skrajnežev za odstrel, jo je danes odnesel nepoškodovan.

Talibanski skrajneži v Pešavarju in okolici bijejo oster boj proti pakistanskim varnostnim silam, v nasilju pa je bilo v minulih letih ubitih več sto ljudi. Pešavar, ki šteje okoli 2,5 milijona prebivalcev, leži blizu meje z Afganistanom, kjer so utrjeni talibani.

Pakistanske sile so sicer v soboto po lastnih navedbah na območju blizu Pešavarja ubile 39 skrajnežev. Današnji napad bi lahko tako bil tudi maščevanje za sobotne izgube v talibanskih vrstah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.