Svet
9 ogledov

Pakistan žaluje za žrtvami nesreče

1/20
Žurnal24 main
Pakistan je danes zavit v črnino. Država žaluje za umrlimi v včerajšnji letalski nesreči, zato zastave visijo na polovici drogov.

Današnji dan je premier Yousuf Raza Gilani razglasil za dan žalovanja. Nesreča je ljudi, ki se sprašujejo, zakaj so v takem vremenu letalu sploh dovolili poleteti, pretresla.

Svojci ponesrečenih so strti, s kraja nesreče pa reševalci še vedno odnašajo trupla. Fotografije si lahko ogledate v zavihku Galerija.

Črne skrinjice še niso našli, zato prav veliko informacij za zdaj še ni. Sicer pa se svojci umrlih pritožujejo nad splošno slabo komunikacijo letalske družbe Airblue, ki naj jim ne bi dajala nikakršnih informacij – le seznam žrtev.

"Nismo dobili informacij. V roke so nam potisnili le seznam mrtvih potnikov," je dejal Zulfiqar Qadri, ki je v nesreči izgubil družinske člane.

Vseh 152 teles je tako iznakaženih, da bo za identifikacijo potrebna analiza DNK; eden izmed reševalcev Dawar Adnan je predstavil grozljivo dejstvo: "Vidim le dele teles. To je zelo grozljiv prizor." Do zdaj so identificirali 46 žrtev.

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek s kraja nesreče:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.