Svet
6 ogledov

Pakistanci našli črno skrinjico

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pakistanske oblasti so sporočile, da so reševalci našli črno skrinjico letala, ki je pred tremi dnevi strmoglavilo v bližini Islamabada.

Potrdili so tudi, da je skrinjica v dobrem stanju in da bo iz nje mogoče pridobiti podatke, ki bi lahko pojasnili okoliščine strmoglavljenja, v katerem je življenje izgubilo 152 ljudi.

Generalni direktor pakistanskega civilnega letalstva Junaid Amin je potrdil, da so danes našli skrinjico: "Je na varnem in iz nje bo mogoče pridobiti podatke." Prav tako so reševalci našli snemalno napravo, ki je beležila pogovor v pilotski kabini letala.

Krivo močno deževje?
Letalo airbus A321 pakistanskega prevoznika Air Blue, ki je bilo na poti iz Karačija, je strmoglavilo v sredo zjutraj, ko je skušalo v slabem vremenu pristati na islamabadskem letališču. Nesreče ni preživel nihče od 146 potnikov in šestih članov posadke. V četrtek so v Pakistanu nesrečo obeležili z dnevom žalovanja.

Domnevno bi lahko k strmoglavljenju prispevalo slabo vreme. Pakistan je namreč v zadnjih dneh prizadelo močno monsunsko deževje, ki je povzročilo tudi močne poplave. Najhuje je na severozahodu države. Oblasti so naštele že 430 žrtev poplav, 400.000 ljudi je odrezanih od sveta. Po ocenah Združenih narodov so poplave prizadele okoli milijon ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.