Svet
15 ogledov

Palestinka, ki jo je Merklova spravila v jok, bo lahko ostala v Nemčiji

Angela Merkel in Palestinka Reem Youtube
Mlada palestinska begunka, ki jo je nemška kanclerka Angela Merkel z odgovorom, da ne more preprečiti njenega izgona, spravila v jok, bo z družino lahko ostala v Nemčiji.

Kot smo poročali, je Merklova najstnici med srečanjem s šolarji hladnokrvno rekla, da Nemčija ne more sprejeti vseh beguncev, kar je Palestinko pognalo v jok. 

Preberite:Angela Merkel mlado Palestinko spravila v jok

"Brezčutna in pokroviteljska"

Posnetek objokane 14-letne Reem je zaokrožil po spletu in sprožil burne razprave zaradi odnosa do najstnice, ki je kanclerki med srečanjem v Rostocku povedala, da njeni družini grozi izgon iz Nemčije, če ji bodo zavrnili prošnjo za azil. Merklovo so napadli tudi politični komentatorji in člani opozicijskih Zelenih. Označili so jo za brezčutno in pokroviteljsko. 

Nato pa je sledil preobrat. Nemški minister za integracijo Aydan Ozoguz je sporočil, da bo Reem lahko ostala v Nemčiji. "Nisem osebno seznanjen z njeno situacijo, vendar tekoče govori nemško in vidi se, da že dolgo živi tukaj. Prav zato smo avgusta 2014 spremenili zakon o priseljencih, da bi dobro integrirani mladi ljudje lahko dobili dovoljenje za bivanje," je povedal.

Ne nameravajo je poslati nazaj

Z županovega urada v Rostocku so medtem sporočili, da župan nima nobenega namena poslati Reem in njene družine nazaj.

Nemčija je lani sprejela 200 tisoč prosilcev za azil, letos pa naj bi sprejela kar 450 tisoč beguncev. Največ prosilcev za azil v največjem evropskem gospodarstvu je iz Sirije, Afganistana, palestinskih ozemelj in Kosova. Letos bo po pričakovanjih za azil v Nemčiji zaprosilo okoli 400.000 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • kapibara 15:46 19.julij 2015.

    GA NI !!!! SLO otroka, ki b z jokom dobil družinsko bivanje v D.. poudarjam : SLO otoka.. !!

  • kapibara 14:49 19.julij 2015.

    Naj povedo še Nemci na sociali- brezposelni, svoje mišljenje..

  • kapibara 14:32 19.julij 2015.

    .. kateri jo pa preko davkov živijo... nabuloza do koca veseolja in naprej... !!