Svet
18 ogledov

Palinova ne cilja na Belo hišo

Sarah Palin Žurnal24 main
Nekdanja guvernerka Aljaske in podpredsedniška kandidatka ZDA Sarah Palin ne bo šla v boj za Belo hišo.

Palinova je prepričana, da bo več naredila za stranko kot aktivistka, ki bo pomagala k izvolitvi drugih republikanskih kandidatov od kongresnikov do guvernerjev. "Po številnih molitvah in resnem razmisleku sem se odločila, da ne bom kandidirala," je sporočila in se zahvalila vsem podpornikom. Kot je dejala, bo pomagala pri usklajevanju strategij za zamenjavo predsednika ZDA, prevzem večine v senatu in ohranitev republikanske večine v predstavniškem domu kongresa.

Pred Palinovo se je kandidaturi odpovedal guverner New Jerseyja Chris Cristie, ki je v prvem mesecu in pol kampanje zbral 17 milijonov dolarjev in ostaja med vodilnimi kandidati republikancev. A se je tehtnica počasi začela nagiba nazaj k guvernerju Massachusettsa Mittu Romneyju, ki pa še nima zadostne podpore znotraj stranke.

Palinova je postala znana po ZDA in v svetu, ko si jo je republikanski predsedniški kandidat John McCain leta 2008 izbral za podpredsedniško kandidatko. Na volitvah sta ju premagala Barack Obama in Joe Biden. McCain se je vrnil v senatne klopi, Palinova pa je začela služiti denar z izdajanjem knjig in komentiranjem za televizijo Fox.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.