Magazin > VIP
38 ogledov

Pam v boj za ukrajinske pse

Pamela Anderson EPA
Pamela Anderson se je postavila za tisoče brezdomnih ukrajinskih psov, ki jih zaradi prihajajočega evropskega nogometnega prvenstva množično usmrtujejo.

Playboyev model, igralka in aktivistka organizacije za zaščito živali PETA Pamela Anderson se je podala v boj za brezdomne ukrajinske pse, ki jih za voljo evropskega prvenstva v nogometu, ki bo potekalo med 8.junijem in 1. julijem potekalo v Ukrajini in na Poljskem, kruto morijo. Na mesec naj bi zastrupili ali obesili sedem tisoč brezdomnih kosmatincev, zgodbo je sicer že pred pol leta razkrila revija The People, a krutosti do živali očitno ni videti konca.

Pam je na predsednika UEFE Michela Platinija naslovila pismo, v katerem ga opozarja na omenjeno krutost do živali. "Kot organizator je UEFA odgovorna za živali, ki trpijo zaradi tega nogometnega prvenstva. UEFA bi morala biti vzornik dogodka in se postaviti v bran brezdomnim ukrajinskim psom. Prosim pokažite rdeči karton krutosti do živali in zahtevajte od ukrajinske vlade, da preneha z množičnim pobijanjem brezdomnih psov," je zapisala Andersonova.

Proti krutosti tudi nogometaši

Po podatkih nemške podružnice PETE naj bi se javnemu kritiziranju ukrajinskih oblasti in mučenju brezdomnih živali pridružili številni nogometaši, ki zahtevajo bolj človeške metode za ravnanje z drezdomnimi psi. Oglasil se je tudi član PETE Ben Wilson in pozval nogometne navdušence, naj pomagajo ustaviti omenjeno mučenje: "Med tem ko država zapravlja milijone za gradnjo novih bleščečih stadionov, ceno za to plačujejo psi. Nogometne navdušence pozivamo, da nam pomagajo ustaviti ta masaker."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.