Svet
45 ogledov

Pametna ura s šestimi ekrani

Pametna ura Nokia/Youtube
Nokia si je zamislila pametno uro s šestimi ekrani.

Nokia je le eno od številnih podjetij, ki bo v prihodnosti na trg ponudila pametno uro.

Finska zamisel je zelo nenavadna. Nokia je patentirala sistem s šestimi ekrani, ki so snemljivi, tako, da lahko spreminjamo njihov vrstni red. Vsi ekrani so občutljivi na dotik.

Podatki z enega ekrana se lahko razširijo na preostale ekrane. Razporeditev slike je možno menjati s premikanjem prstov levo in desno, oziroma gor in do.

Komentarjev 3
  • mirko 21:57 18.oktober 2013.

    Jaz sem mnenja, da se ta tehnika na trgu ne bo prijela. Se še spomnite Blu ray playerjev ? Tudi ti se niso prijeli in ista usoda čaka te pametne ure. Meni na kraj pameti ne pride, da bi imel ...prikaži večl na roki nekaj takega kot je tole na sliki. Preprosto je firmam zabavne elektronike in informacijske tehnologije zmanjkalo idej, s kakšnimi igračkami bi navdušili folk, da bi za njihove produkte zapravljali denar. Zdi se mi, da je informacijska tehnologija v veliki zagati, izdelujejo namreč še samo neke nianse različnih produktov, ki pa v osnovi ni nič novega. Bomo počakali, ko bo prišlo na trg res kaj novega in predvsem koristnega, tako kot je bil mobitel-gsm.

  • Zima 21:48 18.oktober 2013.

    Najlažje je pa žalit. V videu piše, da to uro razvija Nokia.

  • Trovlak 21:22 18.oktober 2013.

    To sploh ni izdelek proizvajalca Nokia! Na pamet kopirate nebuloze brez, da bi preverili izvor. Haalloooo mizerno plačani študenti, kvazi-novinarji - dejte se mal' zresnit pa začnite pošteno služiti denar ne pa z objavljanjem neresničnih gluparij po liniji najmanjšega napora.