Svet
10163 ogledov

Panika na Hrvaškem, po pijači v lokalu ima opečen požiralnik

Plastenka vode Profimedia
Na družbenih omrežjih se širijo sporočila, da sokovi in vode določenega proizvajalca povzročajo opekline požiralnika in želodca. V reški bolnišnici potrdili en primer zastrupitve.

Hrvaški mediji niso navajali imena proizvajalca, saj ni potrjeno, da je uživanje njihovega soka ali vode odgovorno za zastrupitev, zdaj se je Coca cola odzvala.

"Seznanjeni smo z enim primerom, ki je povezan s stekleničko Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Globoko smo zaskrbljeni in upamo, da bo oseba, ki je vpletena v ta primer, hitro in v celoti okrevala. Popolnoma smo pripravljeni na sodelovanje z vsemi pristojnimi organi," so sporočili iz podjetja. 

"V bolnišnico Reka je bila sprejela ena oseba zaradi suma na kemijsko poškodbo požiralnika. Njeno zdravstveno stanje je stabilno," so sporočil iz bolnišnice in dodali, da so primer prijavili tudi policiji.

"Primorsko-goranska policijska uprava je 4. novembra prijela prijavo, da je eni osebi po zaužitju brezalkoholne pijače v enem od lokalov v središču Reke postalo slabo ter da je bila odpeljana v bolnišnico," so povedali policisti. Po poročanju Jutarnjega lista naj bi šlo za mineralno vodo, ki se polni v Avstriji. 

Danes naj bi analizirali več vzorcev sokov in mineralne vode tega proizvajalca, ki so jih vzeli v reških lokalih. 

Dodali so še, da so opravili ogled kraja, zasegli določene predmete in opravili pogovore z več osebami. Opozorili so še, da razen tega primera ni bilo nobene podobne prijave.

Na družbenih omrežjih so se širile informacije, da je primerov več in da naj verjetno prišlo v proizvodnji do težav z izpiranjem steklenic, zaradi česar naj bi v njih ostala kislina.

Primer opeklin požiralnika po pitju mineralne vode v eni od restavracij so na Reki imeli že maja, ko je zdravniško pomoč morala poiskati ena oseba.

Pred približno dvajsetimi leti se je v Italiji pojavila cela vrsta primerov zastrupljene mineralne vode, ko je nekdo v plastenko vbrizgal strupeno snov. Poškodovanih je bilo več kot 30 ljudi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • McBobo 16:39 07.november 2023.

    Ena steklenica je sabotaža, več steklenic iz različnih pakiranj isti datum in isti čas je pa težava fabrke.

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:02 07.november 2023.

    Eno je ziher,namerno zastrupljanje ali pa huda malomarnost