Svet
20 ogledov

Panika na letalu: pilot obtičal na WC-ju

letalo istock Žurnal24 main
Na letalu Chatauqua Airlines, ki je letelo iz mesta Asheville v ameriški zvezni državi Severna Karolina na newyorško letališče LaGuardia, se je nekaj minut pred pristankom dogajala prava drama, saj je zaradi okvare vrat pilot obtičal na stranišču.

Nenavaden dogodek se je odvijal včeraj popoldne, ko se je pilot nekaj minut pred pristankom na letališču LaGuardia odločil, da gre na stranišče. Ko ga je namreč želel zapustiti, so se vrata zataknila in prostora nikakor ni mogel zapustiti. Pilota je zaradi pristanka zagrabila panika in začel je udarjati po vratih, da bi pritegnil pozornost potnikov.

Njegove klice na pomoč je slišal eden izmed potnikov, ki je sedel v bližini stranišča. Pilot mu je razložil, kaj se je zgodilo in mu naročil, da naj to sporoči posadki. A s tem težav še ni bilo konec, poroča New York Post. Potnik je takoj pristopil do pilotske kabine, a ker gre za varovano območje, so mu odgovorni preprečili vstop.

Posadko je namreč zmotil njegov bližnjevzhodni naglas in takoj so začeli sumiti, da ne govori resnice. Kopilot v pilotski kabini je takoj poklical kontrolni stolp newyorškega letališča. Kontrolorjem je sporočil, da pogrešajo pilota in da nek tujec poskuša vstopiti v kabino.

Kopilot: Ne bom mu dovolil, da vstopi v kabino

Potnik tako nikakor ni mogel priti do besede in razložiti pilotove težave. Ko mu je to le uspelo, mu kopilot še vedno ni verjel. "Ne bom mu dovolil, da vstopi v kabino," je dejal kopilot kontrolorju v nadzornem stolpu letališča. Slednji mu je tako svetoval, da naj sproži klic v sili in da "čimprej pristanete". V tem času pa se je na srečo pilotu uspelo spraviti s stranišča in tako je lahko nezaupljivi posadki sam razložil pripetljaj.

Kljub temu so proti letalu že poletela vojaška letala. Pilot je tako moral poleg posadke na hitro pomiriti še kontrolorje zračnega prometa in oblasti. "Tukaj ni nobene nevarnosti," jim je dejal pilot.

Tiskovni predstavnik letalske družbe Chatauqua Airlines, ki opravlja regionalne lete v imenu letalske družbe Delta, je dejal, da so po pristanku policisti takoj govorili s potnikom in ugotovili, da je prišlo do nesporazuma med njim in posadko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.