Svet
14 ogledov

Panika na letalu Ryanaira

Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s Žurnal24 main
Po prvih podatkih policije naj bi letalo s 168 potniki in člani posadke v Varšavi na tleh ostalo zaradi anonimnega obvestila glede bombe na krovu.

Varšavsko letališče Modlin; panika tik pred vzletom letala, ki naj bi poletelo proti Oslu. Potniki so se šele vkrcavali, ko so pristojni prejeli anonimni klic, da je na letalu eksplozivna naprava. Policija je podrobno pregledala tako letalo kot potnike; bombe niso našli, pred tem so za vsa ostala letala letališče zaprli, okrog Ryanairovega plovila pa so za vsak primer pripeljali več gasilnih in reševalnih vozil.

Sprva so poljski mediji poročali, da naj bi letalo, ki je priletelo iz Osla, zasilno pristalo na omenjenem letališču, takšne informacije so se razširile tudi na spletnih omrežjih. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za Ryanairovo letalo, ki naj bi iz Varšave proti Oslu šele vzletelo. 

Incident se je končal s prijetjem ene osebe, ki jo povezujejo z lažno prijavo o eksplozivu na letalu. Kakšni so bili nameni, ali je šlo za izsiljevanje ali zgolj neslano šalo, poljski mediji še ne poročajo. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.