Svet
16 ogledov

Panika v Parizu

Louvre EPA
Prostor izpred muzeja Louvre v središču Pariza, kjer Emmanuel Macron namerava proslaviti svojo zmago na predsedniških volitvah, v kolikor do nje pride, je policija evakuirala. Prejeli so informacijo, da je ogrožena varnost območja.

Zaradi sumljivega predmeta so danes evakuirali novinarsko središče na ploščadi pred pariškim muzejem Louvre, kjer bo izide volitev pričakal predsedniški kandidat Emmanuel Macron. "Po odkritju sumljive torbe so 300 novinarjev prosili, naj iz varnostnih razlogov zapustijo območje. Premestili so jih drugam," je za tiskovno agencijo Reuters povedal predstavnik Macronovega gibanja Naprej.Eden od novinarjev je zapisal, da je bil evakuiran zgolj novinarski center, medtem ko je bil dostop do muzeja omogočen, poroča francoski časnik Le Figaro. Policija je prek Twitterja sporočila, da je šlo za običajen in preventivni varnostni pregled. Kasneje so zapisali še, da so pregled končali in da znova vse poteka običajno.

Današnja volilna udeležba v prvih štirih urah je zelo podobna tisti iz prvega kroga 23. aprila, ko je do 12. ure svoj glas oddalo 28,64 odstotka volilnih upravičencev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na predsedniških volitvah pred petimi leti je v drugem krogu do 12. ure glasovalo 30,66 odstotka francoskih volivcev.Pred današnjim glasovanjem so se vrstila ugibanja, da bi lahko drugi krog volitev zaznamovala nizka volilna udeležba, saj številni Francozi niso navdušeni niti nad Le Penovo niti nad Macronom.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.