Svet
43 ogledov

Panika zaradi črnih vdov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Čeprav na Hrvaškem letos niso zabeležili še nobenega ugriza črne vdove, so zdravniki na območju Zadra prejeli že več klicev na pomoč zaradi domnevnega ugriza tega nevarnega pajka.

Vsak drugi dan nekdo pokliče reševalno vozilo, panika pa je lahko kontraproduktivna, opozarjajo zdravniki. So pa v Zadru vseeno naročili dodatne odmerke protistrupa.

Strah pred piki

Strah pred strupenim ugrizom črne vdove se je razmahnil v soboto, ko so v zadrsko bolnišnico pripeljali starejšo žensko, za katero so sumili, da jo je ugriznil pajek. Zdravniki pa so ugotovili, da ni šlo za ugriz črne vdove.

Kot so dodali, ženska sploh ni videla, kaj jo je ugriznilo, lahko da je šlo za pik kakšne žuželke, čebele ali ose. Podobno je bilo tudi pri prijavi staršev, da je njunega otoka črna vdova ugriznila na otoku Pag.

Naročili protistrup

Strah pred strupom črne vdove je sicer upravičen, saj povzroča hude bolečine. Hkrati se pripravljajo na morebitno pomoč, zato so naročili dodatne štiri odmerke protistrupa. Na leto namreč na zadrskem območju zabeležijo od tri do sedem ugrizov najbolj strupenega pajka na Hrvaškem, trenutno pa imajo v zadrski bolnišnici le en odmerek protistrupa.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 20:39 16.julij 2013.

    Panika , a črnih vdov nikjer. A ste fuknjeni , kot da bi res želeli imeti par njihovij pikov, da bi imeli o čem pisat. Če nimate štofa , se s kladvom po glav usekajte, pa potem opisujte te občutke.

  • Žurnalček 20:35 16.julij 2013.

    Najbolj mi je idiotsko pri vsem tem to , da pri tem strahu od pika njega locirajo na Zadar. Zadar je najmanj nevarno področje v Dalmaciji , sam tega zgleda tudi vaši novinarji ne vedo. V županiji Zadarski , so ...prikaži več problem Ravni Kotari in poletna dela kmetov v polju, kar pa veze s tur. sezono nima. Isto kot bi novinarji začeli omenjati LJ , kot center problemov srečanja z medvedi.Nerazgledani novinarji se temu reče , eden napiše traparijo , potem jo pa vsi drugi hitro prenesejo naprej, prepričani v pamet svojih stanovskih kolegov, tudi vaših.