Svet
7 ogledov

Papež blagoslovil Twitter

Papež Benedikt XVI Reuters
Božje novice, ki so oznanjene v digitalnem svetu, po besedah papeža dosežejo več ljudi.

Katoliki naj sprejmejo spletna družabna omrežja zaradi njihove vloge pri širjenju vere in ohranjanju trdnih medčloveških odnosov, je danes dejal papež Benedikt XVI., ki je sicer šele pred nekaj tedni odprl račun na družabnem omrežju Twitter.

"Verniki se vse bolj zavedajo, da če božje novice niso oznanjene tudi v digitalnem svetu, ne dosežejo številnih ljudi, za katere so družbena omrežja zelo pomembna," je povedal papež.

Če se jih uporablja "razumno in uravnovešeno" ter se uporabniki trudijo, da so "avtentični", lahko družabna omrežja utrjujejo enotnost med ljudmi in učinkovito promovirajo harmonijo človeške družine, je dejal Benedikt XVI.

Petinosemdesetletni papež je decembra začel objavljati sporočila na Twitterju v angleščini, španščini, italijanščini, portugalščini, nemščini, poljščini, arabščini in francoščini. Prejšnji teden pa je prvič tvital tudi v latinščini, uradnem jeziku Katoliške cerkve.

Skupno ima vseh devet papeževih profilov na Twitterju več kot 2,5 milijona sledilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.