Svet
15 ogledov

Papež duhovnikom - blogajte!

Žurnal24 main
Moramo se prilagoditi sodobnemu svetu, je prepričan papež Benedikt XVI., zato je duhovnike pozval, naj se čimbolj izobrazijo na področju računalništva in sodobne tehnologije.

Papež, ki je znan po tem, da mu je svet računalnikov in svetovnega spleta ne le tuj, temveč pogosto tudi v nadlogo, je ob dnevu komunikacije v Rimskokatoliški cerkvi, duhovnike pozval, naj se s tem, do sedaj večini nepoznanim svetom, bolj seznanijo.

"Izkoristite bogato ponudbo, ki vam je na voljo," je zapisal v svojem sporočilu. "Duhovnike pozivam, da sporočilo Svetega pisma prenašajo tudi preko orodij, ki jih uporabljajo mlajše generacije," je še pripisal.

Med drugim je pri tem naštel slike, video posnetke, animacije, spletne strani in celo bloge. "Poleg tradicionalnih načinov komunikacije tudi ti lahko odprejo nove forume za dialog in evangelizacijo," je poudaril.

Rimskokatoliška cerkev, ki je bila desetlejta nezaupljiva do novih medijev, se je tako odločila za spremembe. Med drugim je že lani obnovila svojo spletno stran, dostopni pa so tudi na strani Facebook. Poleg tega pa so papeževi govori na spletu dostopni tudi v digitalni obliki, da jih verniki lahko posluššajo tudi preko svojega računalnika ali predvajalnika glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.