Svet
274 ogledov

Papež dvomi v videnja v Međugorju

papež Frančišek EPA
Papež Frančišek je izrazil resen dvom v domnevna razodetja v Međugorju.

V Međugorju naj bi se junija 1981 šestim otrokom prikazala devica Marija. Po prvem videnju naj bi se prikazala še večkrat. "Ženska, ki so jo videli, ni Jezusova mati," je na letalu med vrnitvijo s Portugalskem papež Frančišek dejal zbranim. Preiskava dogodkov v Međugorju naj bi pokazala, da obstajajo določeni dvomi. 

"Ta domnevna videnja nimajo velike vrednosti. To je moje osebno mnenje. Saj je očitno, kdo misli, da bi devica Marija rekla, 'vrnite se na to mesto jutri ob tem času in predala bom sporočilo'?," se je vprašal papež, poroča The Guardian. 

O prvotnem videnju se papež ni dokončno izrekel. Po njegovih besedah se mora preiskava o izvornih videnjih, ki so jim imeli otroci, nadaljevati. O zadnji preiskavi, ki so jo izvedli januarja 2014, papež ni razkril nič. 

To ni prvič, da je papež izrazil dvom glede prikazovanj v Međugorju. Pred štirimi leti je dejal: "Devica Marija ni vodja pošte, ki bi dnevno pošiljala sporočila." 

Iz Vatikana so v začetku leta v Međugorje poslali posebnega odposlanca, katerega naloga je pridobiti več informacij o razmerah v kraju in potrebi vernikov, ki hodijo tja na romanja. 

Međugorje je priljubljeno romarsko središče, ki ga letno obišče veliko število vernikov, številni tudi iz Slovenije.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 6