Svet
7397 ogledov

Papež Frančišek na bolniški

epa
Vsi cerkveni dogodki ob koncu starega in prihodu novega leta zaradi protikoronskih ukrepov sicer niso odprti za javnost.

Papež Frančišek zaradi išiasa ali bolečega vnetja ishiadičnega živca danes ne bo vodil verskih obredov ob koncu leta, v petek pa ne novoletne jutranje maše, so danes sporočili iz Vatikana. Bo pa kljub temu 1. januarja, kot je bilo načrtovano, daroval opoldansko molitev v knjižnici apostolske palače, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zahvalno večernico v baziliki svetega Petra bo nocoj namesto 84-letnega poglavarja rimskokatoliške cerkve daroval dekan kardinalskega kolegija Giovanni Battista Re. Novoletno jutranjo mašo bo vodil državni tajnik Svetega sedeža, kardinal Pietro Parolin, so še sporočili iz Vatikana.

Vsi cerkveni dogodki ob koncu starega in prihodu novega leta zaradi protikoronskih ukrepov niso odprti za javnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 1
  • Avatar stoychi
    stoychi 01:09 01.januar 2021.

    "poznavalci" pravijo, da je papež frančišek že v onostranstvu v spodnjih nadstropjih Dantejeve božanske komedije in da se v Vatikanu pojavlja samo še njegov hologram, uradno pa naj bi odstopil po novem letu.