Svet
11 ogledov

Papež Frančišek revnim plačal elektriko

razno 11.12.13. papez, francisek, Pope Francis waves as he arrives to lead the V razno 11.12.13. papez, francisek, Pope Francis waves as he arrives to lead the V
Papež Frančišek nadaljuje s pomočjo za brezdomce in imigrante. Deli denar, na Trgu svetega Petra pa postavil tuše za tiste, ki se nimajo kje umiti.

Papež Frančišek je te dni družinam, ki so se znašle v denarnih težavah in ki ne zmorejo plačevati računov za elektriko in plin, podaril 200.000 evrov. Prejšnji mesec je na podoben način pomagal imigrantom, za pomoč katerim je namenil 50.000 evrov in še dodatnih 150.000 za posameznike, ki so pomoč potrebovali pri urejanju dokumentov.

Postavili tuše in WC-je

Papeževemu zgledu očitno že sledijo nekateri drugi cerkveni dostojanstveniki; poljski nadškof Konrad Krajewski je pred časom v svojo rezidenco na obed povabil nekega brezdomca. Ta je povabilo zavrnil, češ, da je preveč umazan in da preveč smrdi.

Krajewski je po tem dogodku sprožil akcijo, s katero so na Trgu svetega Petra postavili več tušev, ki jih lahko brezplačno uporabljajo brezdomci. “Ne počnemo nič posebnega. Saj nismo v neki afriški državi, smo v Evropi, ki bi morala pnuditi osnovne pogoje za življenje vsem,” je komentiral Krajewski. “Tako, kot družine otrokom nudijo hrano in osnovne pogoje za njegovo odraščanje, tako moramo tudi mi revnim omogočiti najbolj osnovne pogoje, da se lahko ponovno vključijo v družbo,” še meni poljski cerkveni dostojanstvenik. 

Komentarjev 1
  • Senior 17:45 14.november 2014.

    Ali je kdo od naših bogatašev kdaj podaril kak evro za reveže? Kolikor je meni znano ne. Revežem pomagajo samo reveži v naši lepi lopovski Sloveniji.