Svet
5532 ogledov

Papež izgubil živce: Vernico je udaril po roki

Na posnetku, ki je na družbenih omrežjih postal viralen, je videti, da je ženska, ki je stala v množici za ograjo, papeža ujela za roko in ga grobo povlekla k sebi.

Papež Frančišek se je danes opravičil, ker je v torek na trgu Svetega Petra v Vatikanu med pozdravljanjem množice vernikov žensko, ki ga je zgrabila za roko in potegnila k sebi, udaril po roki. Priznal je, da je v tistem trenutku izgubil potrpljenje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Velikokrat izgubimo potrpljenje. Zgodilo se je tudi meni. Opravičujem se za slab zgled, ki sem ga dal včeraj," je pred današnjo mašo v baziliki svetega Petra v Vatikanu dejal papež.

Papež je v torek na trgu Svetega Petra pozdravil množico vernikov. Na posnetku, ki je na družbenih omrežjih postal viralen, je videti, da je ženska, ki je stala v množici za ograjo, papeža ujela za roko in ga grobo povlekla k sebi. 83-letni papež se je ostro odzval, nekaj vzkliknil in nato žensko dvakrat rahlo udaril po roki, da bi ga spustila, in se iztrgal iz njenega prijema.

Dogodek je na družbenih omrežjih sprožil različne odzive, večina pa podpira nagonsko reakcijo papeža, ki je nato nadaljeval s pozdravljanjem množice, v kateri je bilo veliko otrok, poroča AFP.

 

Komentarjev 13
  • kapibara1 12:40 02.januar 2020.

    Je opazila da ji je tošl sunu, pa ga je hotela nazaj.. Sicer pa pravi: "Dobroto je treba deliti" naprej..

  • Silva Drevensek 09:03 02.januar 2020.

    in to je prvi mož katoliške vere,celemu svetu je pokazal obnašanje do vernih ljudi,opravičilo je premalo

  • ode 23:54 01.januar 2020.

    Neodgovorno obnašanje voditelja tako vplivne države. Enkrat mu bo nekdo nekaj zapičil v roke ali ga celo zaštihal. Tisti, s katerimi se rokuje, bi morali bit posebej izbrani in preverjeni.