Svet
105 ogledov

Papež je padel

papež Frančišek padec EPA
Na začetku obreda v romarskem središču Čestohovske Črne Marije na Poljskem se je papežu Frančišku pripetila nesreča.

Na začetku svete maše je papež Frančišek s kadilnico stopal proti oltarju, ko je nenadoma padel na tla. Duhovniki, ki so stali ob njem, so mu nemudoma priskočili na pomoč in mu pomagali nazaj na noge. Papež je z obredom nadaljeval, kot običajno in daroval mašo pred več tisoč verniki na prizorišču in milijoni, ki so jo spremljali v prenosu. 

papež Frančišek padec | Avtor: EPA EPA

papež Frančišek padec | Avtor: EPA EPA

 

 

 

 

 

 

Papež je včeraj prispel na Poljsko na večdnevni obisk, med katerim bo obiskal več verskih in kulturnih središč. Ob prihodu na Poljsko, kjer veljajo strogi varnostni ukrepi, je kritiziral poljsko konzervativno vlado zaradi njene protimigrantske drže. Ob tem je dejal, da je svet v vojni. "Priznajmo si. Svet je po delčkih v vojni," je dejal papež. "Zdaj smo priča tej vojni. Mogoče ni organska, je pa organizirana in je vojna. Ne sme nas biti strah povedati te resnice. Svet je v vojni, ker je izgubil mir." Ob tem je papež poudaril, da ne gre za vojno ver, ampak za vojno interesov. "To je vojna za denar. Vojna za naravne vire. Vojna za dominacijo narodov. Vse religije si želijo mir. Drugi so tisti, ki želijo vojno. Razumete?" je poudaril papež. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Zmago 15:57 31.julij 2016.

    Še ena zanimiva za te:https://www.youtube.com/watch?v=byCuGXr42M0

  • Zmago 12:04 31.julij 2016.

    Vsekakor !! https://www.youtube.com/watch?v=-382caGmF5sFinančni morilci:https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw

  • 1slovenka 10:40 30.julij 2016.

    mene se dotaknejo drugačni dogodki...recimo v nesmiselnih vojnah pobiti nedolžni,umirajoči zaradi tega,ker so jim ukradli vodo in,ker skrbijo,da kar naprej,zaradi lakote,ki je največkrat posledica suše in drugih "neprilik",umre dovoljšno število ljudi,tudi in predvsem otroci....papež je omahnil in mislim,da ne ...prikaži več po nesreči...morda je dobil uvid o svoji prihodnosti....kajti točno ve,kaj se dogaja in zakaj tako...