Svet
8 ogledov

Papež jo je zaprl za turiste in vanjo povabil brezdomce

sikstinska kapela Reuters
Znamenita Sikstinska kapela v Vatikanu je odprla vrata za okoli 150 brezdomcev, v tem času pa je bila zaprta za turiste, so sporočili iz Vatikana.

Brezdomci so si lahko v organiziranih skupinah poleg Sikstinske kapele danes ogledali tudi vatikanski muzej, šli mimo Hiše svete Marte, kjer prebiva papež, ter se sprehodili po vatikanskih vrtovih, piše vatikanski bilten L'Osservatore Romano.

Sikstinska kapela se je za turiste zaprla ob 16. uri, potem pa so si jo lahko v miru ogledali brezdomci. Po obisku bodo brezdomcem v kavarni muzeja postregli večerjo.

Papež: "Želim revno cerkev za revne"

Frančišek je ob izvolitvi za papeža marca 2013 poudaril, da želi "revno cerkev za revne", v svojem pontifikatu pa je že večkrat pokazal, da so mu brezdomci pri srcu.

Tako je lani pred božičem brezdomcem v Rimu razdelil več sto spalnih vreč, ob svojem rojstnem dnevu pa je 17. decembra sprejel osem brezdomcev. Novembra je ukazal izgradnjo treh prh za brezdomce, v Vatikanu pa jim je od februarja na voljo tudi frizerski salon, kjer jih vsak ponedeljek lahko zastonj ostrižejo ali jim uredijo brado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.