Svet
9 ogledov

Papež moral pojasnjevati izjavo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Papeževa izjava, da so kondomi "manjše zlo" kot širjenje aidsa, se nanaša tudi na odnose med homoseksualci ali med moškimi in ženskami, so danes sporočili iz Vatikana.

Po tem, ko je papež Benedikt XVI. z izjavo glede uporabe kondomov oziroma kontracepcije poskrbel za razburjenje v javnosti, je moral Vatikan še danes pojasnjevati pomen izjave.

To je prvi korak k prevzemanju odgovornosti, da ljudje upoštevajo možnost tveganja življenja drugega človeka, s katerim imajo odnos.
Papež Benedikt XVI.

Tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi je sicer že pred dnevi dejal, da v izjavi papeža Benedikta XVI. o sprejemljivosti uporabe kondomov v izjemnih primerih ni ničesar "revolucionarnega". Mediji so namreč pred tem izjavo papeža, da bi bila v nekaterih primerih uporaba kondoma lahko sprejemljiva, razlagali kot velik premik v odnosu Katoliške cerkve do kontracepcije.

Danes je papež pojasnil še, da se izjava glede uporabe kondomov nanaša tako na odnose med ženskami in moškimi kot na odnose med homoseksualci. Vprašanja glede izjave so se pojavila po tem, ko je bil v italijanski knjigi objavljen zapis v ženski obliki, v nemški pa v moški – tiskovni predstavnik je zato odšel k papežu in prosil za pojasnilo, kaj točno je mislil. Pravzaprav ni pomembno, važno je le, da bodo ljudje to upoštevali in zavarovali življenja drugih, mu je odvrnil papež.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.