Svet
4584 ogledov

Papež napovedal, da bo udaril na vso moč

Papež Frančišek
1/2
EPA/DAVID MAIALETTI / POOL
Papež Frančišek je danes boj proti spolnim zlorabam otrok označil za ključno nalogo katoliške cerkve.

Med molitvijo angelovega čaščenja je zbrane na Trgu svetega Petra pozval, naj molijo za srečanje predsednikov škofovskih konferenc o spolnih zlorabah, ki ga bo ta teden gostil v Vatikanu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na srečanju o zaščiti otrok v katoliški cerkvi, ki bo potekala od četrtka do nedelje, pričakujejo več kot sto predsednikov škofovskih konferenc z vsega sveta in še več deset drugih udeležencev, med drugim tudi predstavnike žrtev.

Katoliško cerkev pretresa vrsta pedofilskih škandalov, v katere so vpleteni duhovniki z vsega sveta - od Avstralije prek Evrope do Severne in Južne Amerike.

Papež je v soboto razrešil duhovniškega poklica nekdanjega ameriškega kardinala Theodora McCarricka, ki ga je disciplinska komisija v Vatikanu spoznala za krivega, da je odrasle in mladoletne napeljeval k spolnim odnosom. 88-letnik je prvi kardinal, ki je bil razrešen duhovniškega poklica zaradi spolnih zlorab.

papež Frančišek čilski škofi | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • leonardo 16:50 20.februar 2019.

    Ali gre po abecedi. Naš najvišji gotovo ne bo prav kmalu na vrsti!

  • ode 09:01 20.februar 2019.

    Na vso moč bo udaril in že tolče po državah in politikih, ki nočejo sprejeti imigrantske zalege. Koliko imigrantov je do sedaj dobilo zatočišče in azil v državi, imenovani Vatikan, na čelu katere je naš ljubljeni Frančišek? Tudi ta bo ...prikaži več po končanem mandatu svetnik, ker je obranil Vatikan pred orientalsko invazijo s tem, da jo je taktično preusmeril drugam, to je, k sosedom.

  • Avatar Petistella
    Petistella 00:18 18.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top