Svet
13 ogledov

Papež: "Ne izgubite upanja!"

Papež Frančišek EPA/DAVID MAIALETTI / POOL
Papež Frančišek je v soboto zvečer v baziliki svetega Petra v Vatikanu vodil obred velikonočne vigilije, med katerim je kristjane pozval, naj ne izgubijo upanja. Pozval jih je, naj ne dovolijo, da bi prevladala strah in tema, poročajo tuje tiskovne agencije.

Papež je minuli teden nekajkrat, pa tudi v maši na veliki petek, obsodil torkove teroristične napade, v katerih je bilo v Bruslju ubitih 31 ljudi, več sto pa ranjenih.

Kristjani "ne morejo odkriti življenja s tem, da so žalostni, oropani upanja," je dejal papež v sobotni pridigi. "Naj nas Gospod osvobodi te pasti, da bi bili kristjani brez upanja, da bi živeli, kot da Kristus ni vstal, kot da bi bili naši problemi v središču naših življenj," je še povedal.

Večina kristjanov po vsem svetu danes praznuje veliko noč, največji krščanski praznik, ko se verniki spominjajo Jezusovega vstajenja od smrti.

Še posebej slovesno bo v Vatikanu, kjer se te dni mudijo množice vernikov z vsega sveta. Osrednja slovesnost, ki jo bo vodil papež Frančišek, se bo na Trgu sv. Petra začela ob 10. uri, zatem pa bo papež z osrednje lože vatikanske bazilike podelil tudi tradicionalni blagoslov mestu in svetu. Velikonočne slovesnosti bodo potekale tudi v Jeruzalemu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • antitrust 16:17 27.marec 2016.

    Odjebi, mustafa.

  • dragec 09:53 27.marec 2016.

    SLOVENSKI KSENOFOBI -NEI ZGULJAJTE UPANJE