Svet
10 ogledov

Papež ne mara vuvuzel

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Britanska cerkev je vernikom jasno povedala, da morajo ob obisku papeža Benedikta XVI. doma pustiti pijačo, kolesa, vuvuzele in vse ostale instrumente ter hišne ljubljenčke.

Papež Benedikt XVI. se bo mudil v Veliki Britaniji od 16. do 19. septembra. Za vse, ki se bodo udeležili njegovih maš, veljajo stroga pravila.

Na shodih so prepovedane alkoholne pijače, sveče, žar, kolesa, domači ljubljenčki, vuvuzele, piščalke in vsi ostali inštrumenti. S seboj lahko verniki prinesejo odeje, transparente s primerno vsebino, ne prevelike zložljive stole, kamere ter fotoaparate.

Poleg tega mora vsak prinesti zdravila, ki jih potrebuje, in listek s številko osebe, ki jo bodo reševalci poklicali v primeru kakršne koli nesreče, poroča Sky News.

Drag obisk
Britanci so sicer prejšnji teden izvedeli, da jih bo obisk papeža krepko udaril po žepih, in sicer za 15 milijonov evrov.

Britanska vlada bo namreč krila tudi stroške 11-članskega papeževega spremstva. Stanovali bodo v luksuznem hoteli, kjer nočitev stane dobrih tisoč evrov, prav tako bo vsem dala dnevno "žepnino“ , ki bo znašala 187,5 evra na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.