Svet
5 ogledov

Papež ni jezen zaradi kondomov

(Foto: EPA) Žurnal24 main
"Predlogi" britanskega zunanjega ministrstva ne bodo vplivali na papežev obisk v Veliki Britaniji. Tako se je odzval Vatikan na dokument, ki vsebuje šaljive predloge ob papeževem obisku.

"Za nas je zadeva zaključena," so sporočili iz Vatikana in britansko zunanje ministrstvo si je lahko oddahnilo. Papež Benedikt XVI. bo tako, kot je napovedano, Otok obiskal 16. septembra in se tam zadržal tri dni. Številna opravičila so tako zalegla, poroča BBC.

Velika Britanija se je ustrašila, da bi napovedan obisk lahko ogrozil dokument, ki ga je v roke dobil časnik Sunday Telegraph. V omenjenem dokumentu so uslužbenci zunanjega ministrstva zbirali predloge, kako popestriti obisk papeža. Med drugim bi ob tej priložnosti jasno obsodil pedofilijo, odpustil vse duhovnike, ki so ali še vedno spolno zlorabljajo otroke in odprl telefonsko linijo za pomoč zlorabljenim otrokom.

Med bolj šaljivimi predlogi pa so se znašli kondomi, ki bi se imenovali po papežu, z britansko kraljico bi Benedikt XVI. zapel v duetu, odprl bi kliniko za abortus in blagoslovil gejevsko poroko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.