Svet
16 ogledov

Papež ni klical geja

Papež Vatikan Reuters
V Vatikanu odločno zanikali, da bi papež Frančišek poklical mladeniča iz Francije in mu dejal, da ni pomembno, da je gej.

25-letni Christophe Trutino je za nekatere francoske medije zatrjeval, da ga je poklical sam papež Frančišek in miril njegove tesnobne občutke, ki jih je imel zaradi svoje spolne usmerjenosti.

Trutinova zgodba je šla takole: papežu je napisal pismo, v katerem mu je pisal o svojih notranjih bojih zaradi tega, ker je homoseksualec, kar pa je v nasprotju z njegovo vere. Zapisal je, da ga je strah, da ga zaradi homoseksualnosti čaka pekel. 

"Dobil sem tvoje pismo. Ostati moraš močan, še naprej verovati in moliti, biti dober. Tvoja homoseksualnost ni pomembna. Vsi smo božji otroci, zato moramo ostati dobri," pa naj bi mu med drugim dejal papež v telefonskem pogovoru.

Potegavščina?

Oče Lombardi, predstavnik Vatikana, je odločno zanikal navedbe Trutina. "Papež nikoli ni poklical te osebe. Papež je v Francijo klical le, ko je govoril s kardinalom Barbarinom. Vedno obstaja nevarnost, da se ljudje po telefonu pretvarjajo, da so papež," je Lombardi dejal za časnik La Figaro.

Papež Frančišek je na poti iz Brazilije julija letos v pogovoru z novinarji dejal, da gejev in lezbijk ne bi smeli soditi:  "Če je nekdo gej in išče boga ter ima dober namen, kdo sem jaz, da bi ga sodil?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.