Svet
5 ogledov

Papež o odgovornosti duhovnikov

Papež Benedikt XVI. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. je na velikonočni ponedeljek govoril o odgovornosti duhovnikov do družbe.

Papež Benedikt XVI., ki se zaradi spolnih zlorab v Rimskokatoliški cerkvi sooča s hudimi kritikami, je danes pred več sto verniki v Castel Gandolfu blizu Rima spregovoril o posebni odgovornosti duhovnikov do družbe.

"Tako kot naloga vseh krščenih je tudi naša naloga biti angeli in glasniki Jezusa Kristusa, a duhovniki, poslaniki Kristusa, imajo še posebno odgovornost," je v poletni rezidenci v Castel Gandolfu dejal papež. Kot je dodal, morajo biti duhovniki glasniki zmage zla nad smrtjo.

Benedikt XVI. tudi danes ni neposredno omenil škandala zaradi spolnih zlorab otrok v Cerkvi, je pa v nagovoru, ki ga je izrekel v španščini, dejal, da verjame, da "ljubeča navzočnost Kristusa spremlja Cerkev na njeni poti in ji v težkih časih nudi oporo".

Številni zbrani verniki so danes nosili transparente s podporo papežu, ki je zaradi pedofilskih škandalov tudi osebno tarča kritik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.