Svet
7 ogledov

Papež obžaluje spolne zlorabe

Papež Benedikt XVI., obisk, London, maša
1/8
Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. je na svoj tretji dan obiska v Veliki Britaniji v pridigi izrazil globoko obžalovanje zaradi izjemnega trpljenja zlorabljenih otrok s strani katoliških duhovnikov.

"Mislim na izjemno trpljenje, ki so ga otrokom povzročile spolne zlorabe, predvsem s strani Cerkve in njenih duhovnikov," je papež dejal med mašo v katoliški Westminstrski katedrali v Londonu.

"Predvsem bi rad nedolžnim žrtvam teh strašnih zločinov izrazil svoje globoko obžalovanje. Ob tem upam, da bodo moč Kristusove milosti, njegovo žrtvovanje in sprava prinesli ozdravitev in mir v njihova življenja. Skupaj z vami se zavedam sramote in ponižanja, ki smo jih mi vsi utrpeli zaradi teh grehov," je še dodal.


Papež se je srečal s premierjem Davidom Cameronom in njegovim namestnikom Nickom Cleggom ter Harrietom Harmanom, vodjo opozicijske Laburistične stranke.

Pred katedralo je papeža navdušeno pozdravila velika množica vernikov. Konec dneva bo papež še vodil molitev v Hyde Parku, kjer pričakujejo okoli 80 tisoč vernikov.

Srečanje tudi z zlorabljenimi žrtvami?

Papež naj bi se danes tudi srečal z desetimi žrtvami spolnih zlorab. V skupinah žrtev zlorab so povedali, da so nezadovoljni, ker se papež ne bo srečal z njihovimi predstavniki, temveč le z nekaj izbranimi posamezniki. Z žrtvami se je že srečal na svojih obiskih na Malti, v ZDA in Avstraliji.

Zaslišanje osumljencev se nadaljuje
Policija še vedno zaslišuje šest moških, ki so jih včeraj prijeli zaradi suma načrtovanja terorističnega napada na papeža. Po poročanju Scotland Yarda niso odkrili še ničesar, s čimer bi osumljenim moškim, šlo naj bi za Alžirce, dokazali krivdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.