Svet
13 ogledov

Papež poklical prodajalca časopisov

Papežev nagovor Reuters
Nenavaden telefonski klic iz Vatikana. Prodajalec časopisov najprej ni verjel, da ga kliče papež.

"Zahvaljujem se vam za vaše večletne usluge, a prosim vas, da mi ne prinašate več časopisa," je po poročanju tujih medijev papež Frančišek v telefonskem pogovoru dejal prodajalcu časopisov iz Buenos Airesa. Več let je namreč prejemal časopis Nacion, ki mu ga je prinašal prodajalec časopisov iz ulice Bolivar v bližini katedrale na trgu Plaza del Mayo.

"Halo, Daniel, tukaj kardinal Jorge," je papež včeraj popoldne okoli 17. ure po srednjeevropskem času dejal prodajalcu časopisov, ki mu je odgovoril: "Mariano, ne delaj iz sebe norca." Mislil je namreč, da si ga je privoščil njegov prijatelj.

Prodajalec v šoku

Papež mu je odgovoril: "Resno, jaz sem Jorge Bergoglio in kličem te iz Rima."

"To je bil šok zame, začel sem jokati, nisem vedel, kaj naj rečem," je dejal Daniel in dodal, da se mu je papaž zahvalil, ker mu je več let prinašal časopis in pustil pozdrave za njegovo družino.

Prodajalec časopisov je za medije povedal, da je papežu dejal, da bo pogrešal svoje dnevno opravilo. "Vprašal sem ga, ali ga bomo kmalu videli v naših krajih," je dejal. "Odgovoril mi je, da je to zdaj bolj zapleteno, a da bo v srcih vedno z nami."

Komentarjev 1
  • mph 20:07 20.marec 2013.

    Hja, v določenih vprašanjih je čisti hardcore katoliban ... mu pa gre priznati bi rekel, da je najbolj človeški in skromen papež morda vekomaj. No, je bil tudi Papa Buono in še par teh, ki so bili tudi zelo človeški ...prikaži več ... vendar je žal vsem zelo hitro obležala enaka vrsta jedi na želodcu in so šli dosti prezgodaj k svojemu šefu. Se bojim, da tudi tega, če bo nadaljeval s takim tempom čaka ista "usoda".