Svet
9 ogledov

Papež pozval k spravi in miru v Siriji

Papež Frančišek EPA
"V ljubljeni Siriji, na Bližnjem vzhodu, po vsem svetu, molimo za spravo in mir, prizadevajmo si za spravo in mir," je dejal papež.

Papež Frančišek je v soboto zvečer med molitvijo za Sirijo pozval k spravi in dialogu v tej nemirni državi.

"Vojna vedno pomeni neuspeh miru, vedno je poraz za človeštvo," je dejal Frančišek, ki nasprotuje vsakršnemu nasilju in načrtom nekaterih zahodnih držav za vojaško posredovanje v Siriji zaradi nedavnega napada s kemičnim orožjem.

Papeževemu pozivu k postu in molitvi za mir v Siriji so se odzvali številni katoliki pa tudi pripadniki drugih veroizpovedi - judi, muslimani in pravoslavni verniki.

Sprožil plaz

Vodja sirskih sunitskih muslimanov, veliki mufti Ahmed Badredin Hasun, je Sirce pozval, naj se pridružijo molitvi, papeževemu pozivu pa se je pridružil tudi ekumenski patriarh Bartolomej I. Glavni rabin v Rimu Riccardo di Segni je dejal, da bo judovska skupnost svoje molitve usmerila v rešitev krize v Siriji.

Tudi slovenska katoliška Cerkev je vernike pozvala, naj darujejo svoje molitve in post za mir v svetu in še posebej na Bližnjem vzhodu.

Papež celo tvital o Siriji

Rimskokatoliška cerkev je skušala svoje vernike mobilizirati tako v cerkvah kot prek spletnih družbenih omrežij. Papež Frančišek je ob tej priložnosti celo objavil tvit s sporočilom: "Nikoli več vojne! Nikoli več vojne!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.