Svet
3 ogledov

Papež pozval k vsakodnevnemu boju proti zlu

Papež Frančišek Reuters
Papež Frančišek je znova poskrbel za presenečenje oziroma odklon od ustaljenih praks, ko je napovedal, da bo popoldne zasebno obiskal grob sv. Petra in tam molil.

Papež Frančišek je v današnji molitvi z verniki na Trgu sv. Petra v Vatikanu pozval k vsakodnevnemu boju proti zlu. "Kristus je zlo popolnoma in dokončno premagal, na nas, ljudeh vseh starosti, pa je, da to zmago zajamemo v svoje življenje in stvarnost zgodovine in družbe," je dejal v nagovoru na velikonočni ponedeljek.

Na Trgu sv. Petra se je ob tej priložnosti zbralo več tisoč ljudi in poslušalo papeža, ki jih je nagovoril z okna svojega delovnega kabineta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sveti oče je vernike pozval, naj zakramente, ki so jih prejeli ob veliki noči, prevedejo v svoje vsakodnevno življenje. "Usmiljenje je neizmeren vir moči za ponoven zagon v osebnem in družinskem življenju kakor tudi v družbenih odnosih." "Molimo skupaj, da bo velikonočna skrivnost delovala globoko v nas in našem času, da se bo tako sovraštvo umaknilo ljubezni, laž resnici, maščevanje odpuščanju ter žalost veselju," je še dejal.

Na velikonočni ponedeljek, dan po veliki noči, se kristjani spominjajo prikazovanja vstalega Jezusa njegovima učencema. Po ljudskem običaju verniki tega dne tudi sami obiščejo sorodnike in prijatelje ter delijo veselje ob prazniku Jezusovega vstajenja. Velikonočni ponedeljek je v večini evropskih držav, tudi Sloveniji, dela prost dan.

Frančišek je prvič po izvolitvi 13. marca vodil velikonočne slovesnosti. Danes je znova poskrbel za presenečenje oziroma odklon od ustaljenih praks, ko je napovedal, da bo popoldne zasebno obiskal grob sv. Petra in tam molil. Grob z domnevnimi ostanki prvega papeža se nahaja v kripti pod Baziliko sv. Petra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.