Svet
19 ogledov

Papež s kondomi stopil korak naprej

"Današnja družba ima na nek način otroško pornografijo za običajno zadevo. Psihi Žurnal24 main
Skupni program Združenih narodov za hiv/aids (Unaids) je pozdravil izjavo papeža Benedikta XVI. o sprejemljivosti uporabe kondomov v določenih primerih. "Gre za izreden korak naprej," dodajajo.
Iz Vatikana medtem opozarjajo, da papeževi izjavi ni ničesar "revolucionarnega" ter da uporaba kondomov ne predstavlja rešitve problema širjenja aidsa. Kot je povedal tiskovni predstavnik Vatikana Federiko Lombardi, papež nima namena "reformirati ali spremeniti" nauka Cerkve.

Benedikt XVI. v knjigi pogovorov, ki jih je z njim opravil nemški novinar Peter Seewald in ki bo izšla v torek, pravi, da je uporaba kondomov "v določenih primerih" sprejemljiva, predvsem pri "zmanjšanju tveganja okužbe z virusom hiv".

Izvršni direktor Unaidsa Michel Sidibe je papeževo izjavo označil kot pomemben in pozitiven korak Vatikana. Po njegovih besedah papež s to potezo priznava, da imata odgovorna spolnost in uporaba kondomov pomembno vlogo pri preprečevanju širjenja okužbe z virusom hiv.

Sidibe je še povedal, da so leta 2009 z Vatikanom potekale razprave o problemih preprečevanja širjenja virusa hiv. Dodal je, da bi lahko s skupnimi močmi ustvarili svet brez okužb z virusom hiv, brez diskriminacije in brez smrti zaradi aidsa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.