Svet
34 ogledov

Papež spet presenetil z obiskom

Papež Frančišek obiskal družine nekdanjih duhovnikov EPA
Papež Frančišek je še enkrat presenetil s svojim petkovim delom usmiljenja.

Včeraj se je v stanovanju v rimski četrti Ponte di Nona srečal s sedmimi družinami, ki so jih ustvarili nekdanji duhovniki. "Sveti oče je tako hotel izraziti znamenje bližine in ljubezni tem moškim, ki so napravili odločitev, s katero se pogosto ne strinjajo bodisi sobratje duhovniki bodisi njihovi domači," poroča Radio Vatikan. Štirje nekdanji duhovniki so iz rimske škofije, eden iz Madrida, eden iz Latinske Amerike in eden iz Sicilije. 

Papež Frančišek obiskal družine nekdanjih duhovnikov | Avtor: EPA EPA
Papež Frančišek obiskal družine nekdanjih duhovnikov | Avtor: EPA EPA

"Papeža Frančiška so ob prihodu v stanovanje vsi navdušeno sprejeli. Otroci so ga obkrožili ter ga objemali, starši pa niso mogli zadržati ganjenosti. Obiska so bili vsi navzoči veseli, saj niso slišali obsojanja svetega očeta glede svojih odločitev, temveč njegovo bližino in ljubezen," še poroča Radio Vatikan. 

Obisk je trajal skoraj dve uri. 

Komentarjev 4
  • Božidar Dinič 09:44 15.november 2016.

    aleluja gospod je moj pastir jebenti

  • popokatopetl 21:33 12.november 2016.

    "... Obiska so bili vsi navzoči veseli, saj niso slišali obsojanja svetega očeta glede svojih odločitev, temveč njegovo bližino in ljubezen," še poroča Radio Vatikan. Hja na Radiu Študent bi najbrž rekli bobu bob in poročali, da navzoči ...prikaži več niso na glas obsojali RKC ker še vedno ni odpravila celibata.

  • mph 12:37 12.november 2016.

    Khm, teh sedem je morda milijoninka teh, ki imajo otroke, vendar na "črno". Naj raje gledajo grdo ostale, ki niso dovolj pošteni, odgovorni in načelni.