Svet
303 ogledov

Papež splave primerjal s programi nacistov

papež Frančišek
Papež Frančišek je kritiziral umetno prekinitev nosečnosti.

Papež Frančišek je na forumu katoliških družin spregovoril o svojem pogledu na družino, zvestobo in umetno prekinitev nosečnosti. Družino lahko oblikujeta le moški in ženska, je izjavil papež Frančišek in iz definicije družine izključil homoseksualne pare. Dandanes se govori o veliko oblikah družine; vendar pa je po vzoru Boga družina možna le med moškim in žensko, je dejal papež.

Hkrati je pohvalil ženske, ki odpuščajo nezvestobo svojih mož. Številne ženske - pa tudi moški - pogledajo stran in počakajo, da postanejo njihovi partnerji spet zvesti. "To je svetost, ki iz ljubezni vse oprošča," je dejal Frančišek.

Kritiziral je tudi umetno prekinitev nosečnosti. Splave zarodkov, ki kažejo genetske težave ali prirojene bolezni, je primerjal s programi nacistov. "V preteklem stoletju je bil cel svet šokiran nad tem, kaj so delali nacisti, da bi vzpostavili čistost rase. Zdaj delamo isto, le v belih rokavicah," je dejal papež in poudaril, da bi morali ljudje otroke sprejemati take, kot jih je dal Bog, pa čeprav so včasih bolni.

Frančišek je sicer že nekajkrat presenetil z bolj liberalnimi pogledi. Že je kritiziral Cerkev, da se preveč posveča vprašanjem splava in kontracepcije. Med drugim je dejal, da ni on tisti, ki bi moral soditi homoseksualcem. Vendar pa kljub temu papež ne spreminja uradne doktrine glede spolnosti in načrtovanja družine.

Komentarjev 4
  • ode 08:31 20.junij 2018.

    Koliko denarja, nafehtanega z ofrom je K. Cerkev, oziroma, Vatikan, do seda namenil nosečim ženskam, zaplojenim z požegnanimi, svetimi curci, za molk in, seveda, splave?

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:18 17.junij 2018.

    Papež je očitno pozabil, da je bil Vatikan velik podpornik nacistične Nemčije! Po koncu vojne je Vatikan organiziral reševanje nacističnih zločincev!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:44 17.junij 2018.

    Pa je le pokazal svoj zverinski obraz, prekleta opica katolibanska! Na pedofile je pa že očitno pozabil, prasec! Prav z veseljem bi mu razbil tisti hinavski nasmešek z usranega ksihta, pizda mu materna farovška!