Svet
17 ogledov

Papež trpi zaradi majordoma, ki ga je ljubil in spoštoval

Papež Benedikt XVI. EPA
Papež Benedikt XVI. je razočaran nad dejanji svojega majordoma Paola Gabrieleja, ki so ga aretirali prejšnji teden. Sumijo ga namreč, da je zaupne dokumente Vatikana izdajal italijanskim medijem. Papež je odločen, da bo izbezal vse, ki so bili vpleteni v škandal "Vatileaks".

"Papeža je izdajanje tajnih informacij Vatikana prizadelo. Trpi, a hkrati želi razumeti, zakaj je do tega prišlo," je danes na novinarski konferenci povedal tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi.

"Še posebej je razočaran nad Paolom Gabrielejem, ki mu je bil blizu, ki ga je poznal, ljubil in spoštoval," je dodal. Gabrieleja so sicer aretirali, ko so pri njem našli tajne dokumente.

Lombardi je tudi zanikal ugibanja italijanskih medijev, da so preiskovalci zaslišali pet kardinalov, ki naj bi vodili "operacijo Vatileaks", in pojasnil, da preiskave še vedno potekajo.

Dvomi o krivdi

Po aretaciji Gabrieleja so se v javnosti takoj pojavili dvomi o njegovi krivdi, saj je 46-letnik znan po svoji vdanosti in zvestobi papežu.

Po mnenju poznavalcev se je Gabriele po naključju znašel sredi boja za oblast znotraj vatikanske hierarhije. V Vatikanu je zaposlen od leta 2006 in je eden redkih, ki imajo dostop do zasebnih prostorov papeža.

Komentarjev 3
  • Stolp 21:19 29.maj 2012.

    Kill the messenger! Znana taktika!Trpi, ja, ja zelooo... booogi...

  • North Korea 19:59 29.maj 2012.

    tale papez je najhujse sorte

  • Lavdan 18:55 29.maj 2012.

    Na žalost tudi papež ne more nikomur več zaupati.